Ispiši ovu stranicu

U ponedjeljak Sanader ponovno s „lisicama“ na Županijskom sudu

Ivo Sanader u sudnici Ivo Sanader u sudnici FOTO: www.slobodnaeuropa.org

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u ponedjeljak će, nakon gotovo godinu dana slobode, na suđenje pred zagrebačkim Županijskim sudom ponovno biti doveden iz zatvora u Remetincu gdje je odveden u utorak nakon presude u slučajevima Hypo i Ina - MOL.

Za razliku od objave presude na koju je došao taksijem iz obiteljske kuće u elitnoj Kozarčevoj ulici u ponedjeljak će na ročište u slučaju Fimi medija biti dovezen policijskim kombijem iz zatvora u Remetincu s "lisicama" na rukama, u pratnji pravosudne policije. 

Povratkom u zatvor, po sili zakona nakon nepravomoćne desetogodišnje presude, Sanader u Remetincu više nema isti status, jer je prvi put tamo bio pritvoren dok sada izdržava kaznu. To podrazumijeva drugačiji zatvorski tretman, ali i ćeliju, tim više što je prvi boravak  u Remetincu proveo na ženskom odjelu gdje su umjesto 'čučavaca', na koje nije mogao zbog bolova u nozi, klasični 'sjedeći' toaleti.

Uz uvjete u zatvoru Sanaderu će se promijeniti i tretman u sudnici. Osim što će pred sudsko vijeće od ponedjeljka biti doveden svezan u velikoj će vijećnici sjediti između dva pravosudna policajca, a ne kao do sada uz suoptuženika u slučaju Fimi medija i nekadašnjeg glasnogovornika Ratka Mačeka.

Pročitano 5696 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac