Ispiši ovu stranicu

Tvrtke Borova potpisale Kodeks etike u poslovanju

Predsjednik Uprave potpisao Kodeks etike u poslovanju Predsjednik Uprave potpisao Kodeks etike u poslovanju Foto: Borovo

Na inicijativu predsjednika Uprave Borovo d.d. Hrvoja Merkija svih sedam poduzeća koja u Hrvatskoj posluju unutar poslovnog sustava Borovo potpisala su danas u HGK Županijskoj komori Vukovar „Kodeks etike u poslovanju“ kojim se utvrđuju osnovne smjernice etičkog ponašanja poslovnih subjekata u hrvatskom gospodarstvu, a čime se  pridonosi otvorenijem i učinkovitijem poslovanju te kvalitetnijim vezama poslovnih subjekata s poslovnom sredinom u kojoj djeluju.

Potpisnik Kodeksa prihvaća obvezu djelovanja u skladu s načelima odgovornosti, istinitosti, učinkovitosti, transparentnosti, kvalitete, postupanja u dobroj vjeri i poštovanja dobrih poslovnih običaja prema poslovnim partnerima, poslovnom i društvenom okruženju te vlastitim zaposlenicima.

 

Predsjednik Uprave Borovo d.d. Hrvoje Merki prilikom potpisivanja naglasio je kako je ovo kako simboličan, tako i efektivan čin. Simboličan zbog činjenice da je želja novog upravljačkog tima Borova poslovati etično i transparentno, dok je realni efekt potpisivanja kodeksa što mnoge strane tvrtke prilikom sklapanja poslova na globalnom tržištu inzistiraju na tome da su njihovi poslovni partneri potpisnici sličnih dokumenata u svojim zemljama pa time Borovo povećava svoje prilike i na inozemnim tržištima. 

Skupština Hrvatske gospodarske komore potvrdila je Kodeks etike u poslovanju 23. svibnja  2005. godine i do sada ga je potpisalo oko 700 tvrtki iz Hrvatske, od kojih je samo 17 s područja naše županije.

Pročitano 2900 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić