Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

Pirotehničar smrtno stradao

Pirotehničar smrtno stradao Pirotehničar smrtno stradao Ilustracija

Pirotehničar Ivan Jurić (26) iz Lipovca, djelatnik vukovarske tvrtke Detektor d.o.o., preminuo je u bolnici nakon što je teško ozlijeđen pri razminiranju u Sabljacima Modruškim kod Ogulina.

Nesreća se dogodila jučer oko 8.40 sati.

Prema riječima glasnogovornice PU Karlovačke Andreje Lenard, Jurić je stradao zajedno sa svojim kolegom Dariom S. iz Tenje koji je ranjen u trbuh. Pirotehničari su razminiravali poljoprivredno zemljište.

Jurić je bio zaposlenik u vukovarskoj tvrtki Detektor d.o.o. čiji direktor Franjo Babić pojašnjava kako su sigurnosni uvjeti bili ispoštovani te izražava žaljenje zbog nesreće.

On je dodao kako su djelatnici stradali na poslovima ručnoga razminirana jer zbog konfiguracije terena nije mogao biti korišten stroj za razminiranje.

U Hrvatskom centru za razminiranje izrazili su žaljenje zbog stradavanja mladog piroteničara iz Lipovca, a zamjenik ravnatelja centra Tomislav Ban rekao je kako je u proteklih 19 godina stradalo 120 pirotehničara od kojih su 35 smrtno stradali.

U Sindikatu za humanitarno razminiranje tvrde pak kako su pirotehničari prisiljeni raditi preko svojih mogućnosti kako bi zaradili plaću te kako njihova sigurnost nije u prvome planu.

Na razini Hrvatske minski je sumnjivo još oko 505 četvornih kilometara prostora.

 

Pročitano 2477 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI