Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Klaunovidoktori razveselili male bolesnike

Dr. Zbunjić i dr. Red Fish uveseljavaju male bolesnike Dr. Zbunjić i dr. Red Fish uveseljavaju male bolesnike Jasenka Vrdoljak

Udruga Crveni nosevi klaunovi-doktori, posjetili su danas djecu koja se nalaze na liječenju na Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Vukovar.

Dvojica klaunova dr. Red Fish i dr. Zbunjić raznim su trikovima izmamili dječji osmjeh, čineći podnošljivijima teške situacije s kojima se djeca bolesnici suočavaju. Svojim instrumentima mjerili su temperaturu u sobi i prepisivali lijekove za iskreni osmjeh.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 10 klaunovadoktora.

Dolazak u Vukovar je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa koji u okviru programa „Bolnica bezbolnica“ na dječjem odjelu provode kreativne radionice te program socijalizacije i integracije kroz igru i ponudu sadržaja primjerenih njihovoj dobi.

Pročitano 2247 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI