Ispiši ovu stranicu

Grupa Sunčica dobila prostor od Grada Vukovara u vili Fatma

Članice grupe planiraju uređenje prostora Članice grupe planiraju uređenje prostora Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar dao je na korištenje Udruzi Žene u Domovinskom ratu, Zagreb, grupi Sunčica, žene silovane u Domovinskome ratu prostorije u vili Fatma u Ulici 204. Vukovarske brigade. 

Predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu, Zagreb Marija Slišković zahvalila je gradonačelniku Ivanu Penavi na prostoru koji im je, kako je rekla, jako važan jer će se tu, između ostalog, održavati kreativne radionice u kojima mogu sudjelovati članice grupe, ali i sve ostale zainteresirane Vukovarke.  

-Predmete proizvedene na radionicama ćemo prodavati kako bi mogli materijalno pomagati članicama kojima je to potrebno, rekla je Slišković.

-S obzirom da se radi o udruzi koja se uistinu bavi teškom problematikom, jer je problematika silovanih žena kao i nestalih najteže nasljeđe koje vučemo iz Domovinskog rata, ova udruga ima vrlo, vrlo važno značenje kako za Grad Vukovar tako i za cijelu Hrvatsku. Često je ta problematika nekako gurana sa strane jer je vrlo neugodna i teško se suočiti s njom i stoga nam je važno osigurati sve preduvjete kako bi određeni događaji došli na svjetlo dana te da se ove hrabre žene, koje su prošle teške patnje, kojima je nanesena velika nepravda, osnaže kako na individualnoj tako i na skupnoj razini. Iznimno sam zadovoljan što smo u ovim prostorijama i nadam se da će članicama ove grupe omogućiti kvalitetan rad kakav su zamislile, rekao je gradonačelnik.

Pročitano 1924 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić