Ispiši ovu stranicu

Kupnjom startasica pokaži koliko voliš Vukovar

Školarci u startasicama Školarci u startasicama Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predstavio je na konferenciji za medije inicijativu POKAŽI KOLIKO VOLIŠ VUKOVAR zajedno s njenim začetnicama, profesoricama Marijom Grgić i Mirjanom Grahovac.

Spomenute profesorice ovu su inicijativu započele krajem prošle školske godine putem društvenih mreža jer su, suočene s teškom financijskom situacijom pojedinih roditelja, učestalim ispisom učenika i iseljavanjem mnogih Vukovaraca u inozemstvo, poželjele učiniti nešto za svoj grad. Rezultat promišljanja je inicijativa koja je zaživjela ovoga ljeta diljem Hrvatske i kojoj se preko društvenih mreža priključilo preko 3000 građana. Ideja je da roditelji djeci za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture ili preobuku za nastavu kupe Startas tenisice, brand vukovarske tvrtke Borovo, kako bi se na takav način sačuvala radna mjesta te zaustavio odljev stanovništva.

-Iznimno mi je zadovoljstvo što su baš moje bivše kolegice iz Ekonomske škole pokrenule ovu inicijativu. Ponosan sam što ponovno u teškim vremenima Vukovar staje na hrvatski nacionalni branik. Vukovar je samo mali segment Republike Hrvatske, ali je očito vrlo važan. Još jednom, Vukovar se samostalno kreće boriti za vlastiti opstanak, u ovom slučaju gospodarski, a hrvatski građani se uključuju u tu borbu i pokazuju koliko ga vole i cijene, rekao je gradonačelnik izražavajući bezuvjetnu potporu koju inicijativa ima od Grada Vukovara. Dodao je kako Grad Vukovar time još jednom pokazuje da podržava i stoji iza svake inicijative kojoj je rezultat dobrobit svih građana. - Iznimno nam je zadovoljstvo što ovim putem cijela Hrvatska ima priliku na konkretan način pomoći Vukovaru poticanjem razvoja tvornice velikog potencijala. Svi znamo koliko se danas teško probiti i održati na tržištu. Na ovaj način građani mogu direktno utjecati na napredak Borova i zadržavanje toliko potrebnih radnih mjesta,naglasio je gradonačelnik . 

- Svakodnevno svjedočimo iseljavanju čitavih obitelji u potrazi za poslom i boljim životom. Gospođa Grahovac i ja nismo mogle pasivno promatrati to što se događa nego smo odlučile nešto poduzeti. Vjerujemo kako smo ovom inicijativom pružile pozitivan primjer mladima koji su se uključenjem u ovaj projekt naučili aktivno boriti i zauzimati za vlastitu dobrobit. Također, smatramo kako je Borovo tvornica velikog potencijala koja može ponuditi rješenje za nezaposlenost čitavog grada i šire. Nadamo se kako ova akcija neće biti kratkotrajnog karaktera, nego da će zaživjeti dugi niz godina, objasnila je Marija Grgić, jedna od začetnica inicijative te se zahvalila Gradu i gradonačelniku koji je potpora projektu od samoga početka.

Vjekoslav Ferdebar, voditelj veleprodaje Borova, zahvalio se inicijatorima projekta i naglasio da bi Borovo uistinu moralo zaposliti još mnogo radnika ukoliko bi samo svaki sedmi stanovnik Republike Hrvatske jednom godišnje kupio borovski proizvod. Istaknuo je kvalitetu borovske obuće koja se bazira na prirodnim materijalima i ručnoj izradi.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić najavila je ovom prilikom studiju koju izrađuje Grad Vukovar, a kojoj je cilj brendiranje svih vukovarskih proizvoda kako bi svi građani Republike Hrvatske mogli prepoznati i cijeniti vukovarsku kvalitetu.

 

Pročitano 1551 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić