Ispiši ovu stranicu

Nova hala i nova zapošljavanja u vukovarskoj gospodarskoj zoni

Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku nove hale Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku nove hale Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je novoizgrađenu halu s uredskim prostorom od 300 m2 u Vukovarskoj gospodarskoj zoni gdje će trgovački obrt Stari grad Vukovar vlasnika Zvonka i Radinke Francuzević otvoriti novi proizvodni pogon.

Tvrtka se bavi proizvodnjom ambalaže od plastike - folije za poljoprivredu, građevinske folije i folije za industriju, vrećice itd... Trenutno zapošljava 11 radnika, a smještena je na lokaciji u Zelenoj ulici. Zbog povećanja proizvodnje planiraju uvesti i treću smjenu te zaposliti još dvoje ljudi, a zbog proširenja djelatnosti na prikupljanje bezopasnog otpada planiraju dodatno uposliti još četvero ljudi, doznajemo od vlasnika tvrtke Zvonka Francuzevića. Vrijednost investicije je 4 milijuna kuna. Tvrtka je ostvarila potporu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od 180.000 kn te Grada Vukovara od 30. 000 kuna.

Francuzević je pohvalio suradnju s Gradom zahvaljujući im na pomoći jer, kako je rekao, kada su 2013. godine krenuli s gradnjom hale u gospodarskoj zoni naišli su na niz prepreka koje su uz pomoć nove gradske vlasti uspješno riješili.

Gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje u ovu tvrtku i njen uspjeh unatoč problemima s kojima su se u prošlosti susretali. - Ovo je jedna priča koja zahvaljujući prvenstveno upornosti, žilavosti i promišljanju privatnog poduzetnika ima uspješan kraj, a mi smo tu da pomognemo. Nije tu kraj problemima, ali ćemo kao gradska uprava dati svoj maksimum da pomognemo svakom poduzetniku. Nakon toliko godina novi proizvodni pogon u gospodarskoj zoni koju smo svi nazivali "lovištem", investicija od 4 milijuna kuna, samo dokazuje ono što smo svi govorili, a to je da s ljudima treba razgovarati i posao odraditi na obostrano zadovoljstvo, rekao je gradonačelnik dodajući kako je situacija u gospodarskoj zoni puno bolja nego prije.

S gradonačelnikom u obilasku novoizgrađene hale bila je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić koja je istaknula kako je zbog novih mjera i pogodnosti koje Grad pruža zainteresiranost za gospodarsku zonu sve veća.

Pročitano 2057 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić