NAJNOVIJE
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Modna revija "Vinkovci fashion night" u Vinkovcima

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45)

Nova hala i nova zapošljavanja u vukovarskoj gospodarskoj zoni

Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku nove hale Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku nove hale Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je novoizgrađenu halu s uredskim prostorom od 300 m2 u Vukovarskoj gospodarskoj zoni gdje će trgovački obrt Stari grad Vukovar vlasnika Zvonka i Radinke Francuzević otvoriti novi proizvodni pogon.

Tvrtka se bavi proizvodnjom ambalaže od plastike - folije za poljoprivredu, građevinske folije i folije za industriju, vrećice itd... Trenutno zapošljava 11 radnika, a smještena je na lokaciji u Zelenoj ulici. Zbog povećanja proizvodnje planiraju uvesti i treću smjenu te zaposliti još dvoje ljudi, a zbog proširenja djelatnosti na prikupljanje bezopasnog otpada planiraju dodatno uposliti još četvero ljudi, doznajemo od vlasnika tvrtke Zvonka Francuzevića. Vrijednost investicije je 4 milijuna kuna. Tvrtka je ostvarila potporu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od 180.000 kn te Grada Vukovara od 30. 000 kuna.

Francuzević je pohvalio suradnju s Gradom zahvaljujući im na pomoći jer, kako je rekao, kada su 2013. godine krenuli s gradnjom hale u gospodarskoj zoni naišli su na niz prepreka koje su uz pomoć nove gradske vlasti uspješno riješili.

Gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje u ovu tvrtku i njen uspjeh unatoč problemima s kojima su se u prošlosti susretali. - Ovo je jedna priča koja zahvaljujući prvenstveno upornosti, žilavosti i promišljanju privatnog poduzetnika ima uspješan kraj, a mi smo tu da pomognemo. Nije tu kraj problemima, ali ćemo kao gradska uprava dati svoj maksimum da pomognemo svakom poduzetniku. Nakon toliko godina novi proizvodni pogon u gospodarskoj zoni koju smo svi nazivali "lovištem", investicija od 4 milijuna kuna, samo dokazuje ono što smo svi govorili, a to je da s ljudima treba razgovarati i posao odraditi na obostrano zadovoljstvo, rekao je gradonačelnik dodajući kako je situacija u gospodarskoj zoni puno bolja nego prije.

S gradonačelnikom u obilasku novoizgrađene hale bila je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić koja je istaknula kako je zbog novih mjera i pogodnosti koje Grad pruža zainteresiranost za gospodarsku zonu sve veća.

Pročitano 1856 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija