Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

EU pomaže u razminiranju

Projektom će se razminirati površina od 762. 031 kvadratnog metra Projektom će se razminirati površina od 762. 031 kvadratnog metra Foto: D. Matić

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Hrvatski centar za razminiranje 19. svibnja, 2015. godine potpisali su ugovor u vrijednosti 767.059 eura za provedbu projekta "Program za razminiranje na područjima pogođenim poplavama – Vukovarsko-srijemska županija" financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa IPA komponenta I – Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2011. godinu.

Ovim projektom u Vukovarsko-srijemskoj županiji će se razminirati ukupno 762.031 kvadratni metar minski sumnjivog područja. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 767.059 eura od čega će Europska unija financirati projekt sa 652.000 eura, a ostatak od 115.059 eura su sredstva iz državnog proračuna. Korisnik projekta je Hrvatski centar za razminiravanje.

Vukovarsko-srijemska županija ima 14,6 kvadratnih kilometara minski sumnjivog područja koje se proteže kroz 8 gradova i općina. Ovim projektom će se razminirati površina od 762. 031 kvadratnog metra na području općine Nijemci i općine Vrbanja. Realizacija ovoga projekta imat će utjecaj na poboljšanje sigurnosti te gospodarskih i socijalnih prilika u Vukovarsko-srijemskoj županiji budući da je razminiranje preduvjet za razvoj i obnovu poljoprivredne proizvodnje te revitalizaciju sustava odvodnje i sprječavanje poplave. Osim toga, uklanjanje minske opasnosti stvorit će sigurnije okruženje za život.

Pročitano 2018 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI