Ispiši ovu stranicu

Turističke zajednice protiv prijedloga novog zakona

Sudionici konferencije za novinare Sudionici konferencije za novinare Foto: Valerija Lozančić

Župan Božo Galić zajedno sa suradnicima i direktorima turističkih zajednica s područja Vukovarsko-srijemske županije održao je konferenciju za novinare kako bi izrazili nezadovoljstvo prijedlogom novih zakona kojima se regulira način rada i financiranja sustava turističkih zajednica, a koji se žele hitno staviti u saborsku proceduru.

Riječ je o Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama te Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj pristojbi.

Župan Božo Galić ne slaže se s činjenicom da se tako važni zakoni donose po hitnom postupku, a posebice stoga što će negativno utjecati na razvoj turizma na našem području.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak istaknula je kako novi zakoni, odnosno nova preraspodjela financijskih sredstava predstavlja veliki financijski udar na lokalne turističke zajednice što će u konačnici dovesti do njihovog ukidanja.

Direktorica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić, također se složila da ako novi zakon bude usvojen lokalne turističke zajednice neće moći opstati.

Pročitano 2737 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić