Ispiši ovu stranicu

Župan čestitao najuspješnijem projektu

Načelnica Paša primila čestitke Načelnica Paša primila čestitke Foto: Valerija Lozančić

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić primio je, povodom proglašenja projekta navodnjavanja IRRI najuspješnijim lokalnim EU projektom u razdoblju od 2012 do 2014. godine na području RH, načelnicu Općine Lovas Tanju Paša i voditelja Ureda za međunarodnu suradnju TINTL Mladena Markešića.

Riječ je o projektu navodnjavanja vrijednom 240,5 tisuća eura. S obzirom da se radi o prekograničnoj suradnji RH i BiH 127 tisuća eura utrošeno je na navodnjavanja na područjima općine Lovas i Tompojevci, a 113 tisuća eura u općinama Odžak i Šamac. Osim što je na 13 demonstracijskih polja na navedenom području postavljena oprema za navodnjavanje, postavljeni su i uređaji za kontrolu vlage u tlu te agrometeorološka postaja. Izrađena je i studija o trenutnom stanju u navodnjavanju te registar navodnjavanja županije, a educirano je i 25 tehničara u navodnjavanju.

Načelnica Paša tom je prigodom istaknula kako je projekt dao niz kvalitetnih rezultata koji se mogu vidjeti i koji aktivno rade.

Župan im je čestitao na ovom velikom uspjehu, posebice stoga što svaki projekt donosi otvaranje novih radnih mjesta. -Ovaj projekt je primjer kako se može pomoći gospodarstvu te kako otvarati nova radna mjesta, ali je dokaz i dobre suradnje županijske i lokalnih razvojnih agencija, županije i općina. Želimo da se ovakvi projekti pripremaju na cijeloj županiji kako bi razvijali posebice poljoprivredu i drvnu industriju pomoću novca iz EU fondova., rekao je župan.

Za najuspješniji projekt lokalnih uprava i samouprava sufinanciran novcem Europske unije iz raznih programa natjecao se 21 projekt predložen od lokalne zajednice, a Projekt IRRI predložila je Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast. Kao najuspješniji projekt odabran je temeljem glasovanja građana na internetskim stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te ocjenom stručnog povjerenstva ministarstva.

Pročitano 1607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić