Ispiši ovu stranicu

Župan Galić: "Imamo ljude koji znaju raditi projekte, ali trebamo bolju suradnju s Vladom"

Na konferenciji za medije predstavljeni projekti Na konferenciji za medije predstavljeni projekti Foto: Valerija Lozančić

Župan Božo Galić, njegovi suradnici te sudionici Koordinacije razvojnih dionika Vukovarsko-srijemske županije predstavili su na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru projekte s područja Vukovarsko-srijemske županije koji su u provedbi i koji su prijavljeni u prvih šest mjeseci ove godine. Ukupno je prijavljeno 58 projekata u iznosu većem od 24 milijuna eura, a trenutno su u provedbi 44 projekta vrijednosti preko 30 milijuna eura.

Župan je istaknuo kako imamo kvalitetne ljude koji znaju i mogu pripremati projekte za EU fondove, ali nam je potrebna strategija razvoja Slavonije te bolja suradnja s Vladom RH. -Lokalno smo spremni, ali treba nam bolja suradnja od strane Vlade i resornih ministarstva, da se po ministarstvima ne zapošljavaju ljudi koji će samo šetati po hodnicima već oni koji će nam pomoći kako bi bili još uspješniji. To se, međutim, ne događa. Tako još uvijek Hrvatska nema strategiju razvitka poljoprivrede niti strategiju regionalnog razvoja, za nas vrlo bitne, upozorio je župan.

 

Zamjenik župana Željko Cirba rekao je kako se u županiji i dalje zalažu za osnutak Fonda za regionalni razvoj, iz kojega bi se financiralo sudjelovanje jedinica lokalne samouprave kod kandidiranja za EU projekte. -Imamo ideje, imamo volju i ljude koji znaju napisati i aplicirati EU programe, ali mnoge naše općine jednostavno nemaju novca u proračunu da bi ostvarile nužno sudjelovanje u EU projektima, pojasnio je.

Na razini Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od 1.1. 2003. do 31. 12. 2014. godine iz raznih je izvora financiranja u razvojne projekte uloženo gotovo 328 milijuna eura.

Pročitano 1422 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić