Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru otvorena Pučka kuhinja

Čelnici grada podijelili prve tople obroke Čelnici grada podijelili prve tople obroke Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru je danas otvorena pučka kuhinja, a prve su obroke sugrađanima u potrebi podijelili gradonačelnik Ivan Penava i njegova zamjenica Marija Budimir.  Radit će na dvije unajmljene lokacije, u središtu grada te u Borovu naselju gdje će topli obrok svakodnevno dobiti 55 socijalno ugroženih građana.

Prije njenog otvorenja  gradonačelnik Penava i ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Ivica Rebić potpisali su u Gradskoj vijećnici Ugovor o financiranju i isporuci toplog obroka te financiranju redovitog rada u Caritasovoj pučkoj kuhinji Vukovar. Grad je za prvu godinu rada pučke kuhinje iz proračuna izdvojio 350.000 kuna. - Realnost u gradu Vukovaru je nažalost takva da je pučka kuhinja postala potreba. Nije dobro okretati glavu od takvih problema i najvažnije je bilo što prije našim sugrađanima u potrebi osigurati topli obrok. Iskazujem zadovoljstvo otvorenjem pučke kuhinje, ali i nadu da će doći vrijeme kada nam takve kuhinje u Vukovaru više neće biti potrebne, rekao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Penava.

 

Pučku kuhinju blagoslovio je i molitvu s gvardijanom fra Ivicom Jagodićem izmolio generalni vikar nadbiskupije mons. Ivan Ćurić. -Želja nam je da se kroz djelovanje pučke kuhinje u Vukovaru, korist ostvari za napotrebnije Vukovarce ne gledajući na njihovu bilo kakvu pripadnost već na stvarnu potrebu svakog pojedinca, rekao mons. Ćurić dodavši da je siromaštvom zadnjih godina posebice pogođen istočni dio Hrvatske, koji je u prošlosti hranio cijelu Hrvatsku. Podsjetio je da nadbiskupijske pučke kuhinje djeluju u Osijeku, Vinkovcima te odnedavno u Slavonskom Brodu, a sada i u Vukovaru. 

Topli obroci u vukovarsku pučku kuhinju dovozit će se iz Caritasove pučke kuhinje u Vinkovcima, a otvorena je od ponedjeljka do petka od 12 do 13 sati, te subotom od 11.30 do 12.30 sati kada će korisnici dobiti i ručak za nedjelju.

Pročitano 2059 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić