Ispiši ovu stranicu

Održana radionica o uzrocima smrti branitelja

Predavanje održale predstavnice Gradskog ureda za branitelje Grada Zagreba Predavanje održale predstavnice Gradskog ureda za branitelje Grada Zagreba Foto: Valerija Lozančić

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Kluba 6. bojne HOS-a u prostorijama Doma hrvatskih branitelja u Vukovaru održana je edukativna radionica. Teme radionice bile su uzroci smrti hrvatskih branitelja – 15 godina poslije te informiranje o radu i osnivanju braniteljskih zadruga.

Prema riječima predsjednika UHBDDR Kluba 6. bojne HOS-a Ivana Zoraje cilj radionice bio je upoznati branitelje sa zdravstvenim tegobama koje im prijete te ih potaknuti na brigu o svojemu zdravlju. Također željeli su branitelje informirati o radu braniteljskih zadruga kako bi se kroz različite aktivnosti okrenuli budućnosti.

Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Grada Zagreba Vesna Herlfrih istaknula je kako rezultati istraživanja pokazuju da su najčešći uzroci smrti hrvatskih branitelja novotvorine, i to prvenstveno pluća i bronha, potom bolesti srca i krvnih žila te probavnog sustava, a uočeno je da branitelji tri puta češće izvrše samoubojstvo u odnosu na nebraniteljsku populaciju. - Stoga zdravstvo treba pronaći načine kako bi se prevenirala ona stanja i oboljenja koja su najčešći uzročnik smrti te zaštitila braniteljska populacija, zaključuje Herlfrih.

Sve nazočne na radionici pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.  

Pročitano 1874 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić