Ispiši ovu stranicu

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Povodom 12. svibnja, Međunarodnog dana sestrinstva podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara Opće županijske bolnice Vinkovci organizirala je središnju proslavu pod motom: Medicinske sestre – snaga promjene, učinkovita i ekonomska skrb.

Proslava je počela radnim dijelom, u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Nakon uvodnih riječi Marije Gilja, dopredsjednice Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS-a), održana su dva stručna predavanja. O komunikaciji u timu govorila je Ana Takač, prvostupnica sestrinstva iz Osijeka, a na temu: medicinske sestre kao snaga i destigmatizaciji psihičkih bolesnika u zajednici Blaženka Hruškar, medicinska sestra na Odjelu za duševne bolesti vinkovačke bolnice.

Skup medicinskih sestara pozdravili su zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Zdravko Kelić i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

Održan je i svečani dio proslave u Hotelu Admiral, a nakon toga slijedi zabavno- kulturni program u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" uz nastupe KUD-a Šumari i članove Glazbene škole Josipa Runjanina.

Pročitano 1123 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić