Ispiši ovu stranicu

Vlasnicima sufinanciraju troškove s 80%

Uručivanje ugovora vlasnicima obiteljskih kuća Uručivanje ugovora vlasnicima obiteljskih kuća Foto: Valerija Lozančić

U okviru programa "Povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama u gradu Vukovaru“ vlasnicima još 74 kuće Grad i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će s preko 80% troškove povećanja energetske učinkovitosti. Tim povodom u Gradskoj su vijećnici vlasnicima obiteljskih kuća uručeni ugovori o sufinanciranju, između ostalog, izmjene i ugradnje vanjske stolarije, postavljanja toplinske zaštite, ugradnje plinskog kondenzacijskog kotla te izmjene krovišta.

Vrijednost radova iznosi preko 3.700.000 kuna od čega Grad Vukovar odnosno Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara sufinancira radove u iznosu od 1.170.000 kuna (32,5%), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu 1.800.000 kuna (50%), a preostali iznos radova plaćaju korisnici sufinanciranja koji radove moraju završiti do 1. rujna. Sve obiteljske kuće nakon provedenih mjera energetskih učinkovitosti izrađuju energetski pregled objekta i energetski certifikat.

- Grad je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost isti program proveo i tijekom prošle godine kada su sufinancirane 24 obiteljske kuće u vrijednosti oko 1,2 milijun kuna, a obnovom i ovih kuća 98 korisnika dobiva bolje uvjete stanovanja te, što je još važnije, smanjene račune za grijanje. Većinu će radova izvoditi ovlaštene tvrtke i obrti s područja grada pri čemu su zadržana postojeća, ali i otvorena nova radna mjesta, rekao je tom prigodom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović istaknuo je kako je interes za energetsku učinkovitost u gradu vrlo velik, a do sada je u tu svrhu utrošeno gotovo 5 milijuna kuna.

Pročitano 1559 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić