Ispiši ovu stranicu

Akcija "Čuvajmo dječje živote"

Poligon za obuku Poligon za obuku Foto: Valerija Lozančić

Uz poruku Čuvajmo dječje živote, u svijetu se od 04. do 10. svibnja obilježava Treći međunarodni tjedan sigurnosti cestovnog prometa. U akciju Čuvajmo dječje živote aktivno su se uključili i Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije, Grad Vukovar te PP Vukovar. Tim povodom u Osnovnoj školi Mitnica predstavljen je program aktivnosti Savjeta za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2014. – 2016. godine koje provodi u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a osobito djece, odnosno predstavljen je poligon spretnosti za obuku i vožnju biciklom.

Projekt je namijenjen svim učenicima petih razreda tako da će se provoditi i u ostalim školama na području županije, doznajemo od predsjednika Savjeta za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije Zdravka Kelića. - Gledajući statistiku, velik broj djece stradava u prometu i to nas zabrinjava. Stoga kao Savjet pokušavamo potaknuti sve institucije koje mogu dati svoj doprinos da se uključe u našu akciju kako bi djecu, kroz obuku na poligonu,  naučili pravilnom ponašanju u prometu, istaknuo je Kelić.

 

Potporu akciji daje i grad Vukovar koji je osigurao financijska sredstva u iznosu od 7.500 kuna za nabavku poligona, doznajemo od zamjenika gradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka. - Vjerujem da smo na ovaj način pridonijeli povećanju svijesti kod djece o opasnostima koje prijete u prometu i važnosti opreza, dodaje Pavliček.

U akciju Čuvajmo dječje živote aktivno su se uključili i djelatnici PP Vukovar, doznajemo od pomoćnika načelnika za sigurnost cestovnog prometa u PP Vukovar Nevenka Čepe. - Pomoću montažnog poligona želimo djeci ukazati na sigurno ponašanje u prometu, upoznati ih s posljedicama neoprezne vožnje te povećati njihovu spretnost, a sve u cilju spašavanja života, rekao je Čepo.

Na važnost prometne sigurnosti te educiranja i razvijanja prometne kulture, osobito kod djece i osoba mlađe populacije u okviru Međunarodnog tjedna sigurnosti cestovnog prometa zajedno ukazuju Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF, Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski auto klub, udruga Roda te mnoge druge ustanove, udruge i institucije.

Pročitano 1176 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić