Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vukovar danas slavi Dan grada

Središte Vukovara Središte Vukovara Foto: Arhiva

Vukovar danas slavi Dan grada i svojih zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Donoseći Statut Grada Vukovara gradski čelnici odlučili su da se 3. svibnja slavi kao Dan Grada Vukovara, jer je u crkvenom kalendaru toga dana blagdan svetih Filipa i Jakova čije ime nosi Stolna crkva u Vukovaru. Ova dva sveca zaštitnici su grada od 1723. godine, kada je započela izgradnja crkve sv. Filipa i Jakova.

Program obilježavanja dana grada Vukovara započeo je u 9 sati odavanjem počasti žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, te svečanom Svetom misom u Crkvi svetih Filipa i Jakova koju je predvodio provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak.

Za 12 sati najavljeno je otkrivanje spomen biste Jeana-Michela Nicoliera, dragovoljca Domovinskog rata iz Francuske koji je sudjelovao i poginuo u obrani Vukovara, na pješačkom mostu preko rijeke Vuke koji nosi njegovo ime. Svečana sjednica Gradskog vijeća, tijekom koje će zaslužnima biti podijeljena priznanja i nagrade, počinje u 13 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru.

U okviru bogatog cjelodnevnog programa obilježavanja Dana grada Vukovara danas će biti održana i sportska natjecanja mladih: Prvenstvo osnovnih škola i Međunarodni turnir „Kup grada Vukovara“ u dizanju utega i Sportske igre mladih, a program završava večernjim koncertom Prljavoga kazališta na Trgu Republike Hrvatske i vatrometom.

Pročitano 1923 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI