Ispiši ovu stranicu

Crkva sv. Filipa i Jakova dobila novi Križni put

Postaja Križnoga puta Postaja Križnoga puta Foto: Valerija Lozančić

U crkvi svetih Filipa i Jakova u Vukovaru danas je, na Veliki petak, javnosti svečano predstavljen i blagoslovljen novi Križni put, autora Zlatana Vrkljana, akademskog slikara iz Zagreba.

Riječ je o petnaest slika koje jasno prikazuju Isusovu muku, smrt i uskrsnuće na promišljen i profinjen način, spajajući ga s ne tako davnom povijesti i stradanjima Vukovara, ali istovremeno i otvarajući prostor novim nadama i vjeri čineći vrijedan korak za povijest i sadašnjost građana i župljana grada Vukovara, doznajemo od gvardijana fra Ivice Jagodića.

 

Križni put blagoslovio je fra Ilija vrdoljak, provincijal Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda, a svečanosti su, uz brojne vijernike, nazočili i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, zamjenik župana Željko Cirba,  gradonačelnik Ivan Penava te predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić.

Idejni začetnik ovog projekta je Ankica Mamić, vlasnica IM&C agencije koja je istaknula kako je to posebno vrijedan projekt, duhovno, kulturno i umjetnički jer to Vukovar zaslužuje. Među brojnim donatorima koje je okupila Mamić su i sami župljani, a autor je tkođer crkvi poklonio jedan rad.

Pročitano 1236 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić