Ispiši ovu stranicu

Leko u Vukovaru

Predsjednik Sabora Josip Leko Predsjednik Sabora Josip Leko Foto:PIxel

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko posjetio je Vukovar gdje je u Pastoralnom centru Sveti Bono u okviru Škole mira i kviza za učenike „Živjeti Vukovar“ održao predavanje.

Poručio je učenicima da je aktivno zalaganje za mir, čuvanje slobode i izgradnja društva koje će imati demokratske vrijednosti i toleranciju, ali i znati od kuda dolazi, tko su i što su, najbolja garancija za uspjeh Hrvatske u međunarodnim odnosima. - Mir treba stalno graditi, a slobodu čuvati, taj proces neće nikada biti završen. Ovo je odlična škola za građane, posebice mlade ljude da je izgradnja društva na demokratskim vrijednostima najveća garancija da će mir trajati i da će sloboda biti očuvana. Domovinski rat je uistinu povijesna opomena i učiteljica te izvor snage hrvatskog društva da ustraje u izgradnji mira i demokratskog sustava i institucija kako bismo mogli biti sudionici u demokratskom svijetu, u EU i šire, rekao je Leko.

Prije predavanja Leko je položio vijence i upalio svijeće podno spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Nakon polaganja vijenaca, u prostorijama bivše vojarne „204.brigade HV Vukovar“,posjetio je izložbu „Bitka za Vukovar“.

Događaj je organizirala Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ .

Pročitano 1287 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić