Ispiši ovu stranicu

Za projekt 21 milijun kuna

Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar Foto: Valerija Lozančić

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni, zgradi bivše tvornice Borovo Poly, gdje je u izgradnji Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukova,r održana je uvodna konferencija EU projekta „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu BIC-Vukovar“. Cilj projekta je privući ili potaknuti stvaranje i rast tehnološki orijentiranih tvrtki te im pružiti cjelovit paket usluga koji će podržati njihovo poslovanje – od poslovnog prostora, potpore inovacijama, rastu i izvozu do raznih intelektualnih i administrativnih usluga.

Ovim projektom obuhvaćeno je unutarnje uređenje i kompletno opremanje zgrade površine 9.700m2 u kojoj će biti smještena 3 centra: Proizvodni, Edukacijski i Centar inovativnog poduzetništva. -Proizvodni centar, namijenjen za srednje i velike tvrtke, sadržavat će 11 poslovnih prostora površine od 161 do 1.410 m2, dok će Centar inovativnog poduzetništva, namijenjen manjim inovativnim tvrtkama, nuditi 15 poslovnih prostora površine od 26 do 77m2. Na krovu zgrade postavit će se solarna elektrana snage 102 KW, doznajemo od voditelja projekta Dragana Njegića.

-Nadamo se da će svi kapaciteti biti u potpunosti popunjeni i da će ovdje nekoliko stotina Vukovaraca naći zaposlenje. Svjesni smo činjenice da ljudi masovno napuštaju cjelokupnu istočnu Slavoniju pa tako i naš grad i stoga dajemo sve od sebe kako bismo stvorili preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta. U svega nekoliko mjeseci, od otvaranja tvornice lijekova Jasenka do tvrtke Gumix Elastor, koja je preuzela proizvodnju Borovo remenja i njihove radnike, imamo gotovo stotinjak novouposlenih i vjerujemo da će se ovaj trend nastaviti. Uistinu nam je cilj da građani Vukovara pronađu zaposlenje u svojemu gradu, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Ukupna vrijednost projekta je oko 21.300.000 kuna od kojih EU sufinancira oko 18 milijuna kuna, a učešće Grada Vukovara iznosi 3.223.773,94 kuna.

Projekt je započeo u listopadu 2014., a završetak se očekuje u listopadu 2016. godine.  

Pročitano 1687 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić