Ispiši ovu stranicu

Osnaživanjem OCD-a do kvalitetnijih usluga

Sudionici konferencije za medije Sudionici konferencije za medije Foto: Valerija Lozančić

Projekt “Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih usluga“ predstavio je na konferenciji za novinare koordinator provedbe projekta Ivica Azenić istaknuvši kako je cilj projekta doprinijeti povećanju kvalitete socijalnih usluga te dugoročno povećanju socijalne uključenosti korisnika socijalnih usluga.

Partneri na projektu su Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar te Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška. Projekt se provodi od 29. prosinca protekle godine, a trajat će do 28. veljače 2016. godine.

-Ovim projektom postići će se da 25-33 organizacija civilnog društva (OCD-a ) uspostave mehanizme za primjenu zakonskih normi i Standarda kvalitete za pružanje socijalnih usluga, dok će 10-15 OCD-a koji skrbe o osobama s invaliditetom unaprijediti kapacitete za menadžment volontera u području pružanja socijalnih usluga. Time će se doprinijeti povećanju kvalitete socijalnih usluga te dugoročno povećanju socijalne uključenosti krajnjih korisnika socijalnih usluga, rekao je Azenić.

Projekt se provodi u četiri koraka. Prva radionica o Standardima kvalitete socijalnih usluga u djelatnosti socijalne skrbi za djelatnike OCD-a koji skrbe o osobama s invaliditetom Istarske županije održana je sredinom ožujka u Puli. Druga radionica o Standardima kvalitete socijalnih usluga te praćenju i evaluaciji projekata bit će održana u Vukovaru 25. i 26. ožujka. Radionica je besplatna i namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva koje skrbe o osobama s invaliditetom ili djeluju u korist takvih osoba. Prijave na radionicu primaju se do 23. ožujka. Nakon radionice u Vukovaru, slijedi ponovno radionica u Puli te studijsko putovanje u Istri.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je oko 705 tisuća kuna.

Pročitano 1291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić