Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ministar Kotromanović odbio zamolbu gradonačelnika Penave

Još 200 ratom oštećenih objekata čeka uklanjanje Još 200 ratom oštećenih objekata čeka uklanjanje HRV

Gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi stigao je odgovor ministra obrane Ante Kotromanovića u kojem se navodi kako Ministarstvo obrane nije u mogućnosti izdvojiti kapacitete Oružanih snaga za pomoć u rušenju i uklanjanju ratom oštećenih objekata u gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uputio je početkom ove godine zamolbu Ministarstvu obrane RH kojom je zatražena potpora nastavku Programa raščišćavanja i djelomičnog uklanjanja ratom oštećenih objekata u gradu Vukovaru. Kao što je poznato, Ministarstvo obrane i Oružane snage višekratno su davale potporu Gradu Vukovaru i navedenom programu. Pripadnici inženjerijskih postrojbi  OS RH su u jednom partnerskom odnosu tijekom četiri godine na području Vukovara uklonili  više od 400 ratom oštećenih objekata. Trenutačno je u gradskoj upravi  evidentirano  još 200 takvih objekata, iako su njihovi vlasnici  podnijeli i potpuno kompletirali  pedesetak zahtjeva.

Nažalost, negativan odgovor iz Ministarstva obrane zaustavit će stvaranje sigurnijeg i uređenijeg okružja za stanovnike Vukovara. Prema navodima iz tog ministarstva, Plan inženjerijskih infrastrukturnih radova Oružanih snaga Republike Hrvatske za 2015. godinu obuhvaća, isključivo, zadaće vezane za potrebe Ministarstva obrane, odnosno OS RH, stoji u priopćenju pristiglom iz  gradonačelnikova ureda.

Pročitano 2934 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI