Ispiši ovu stranicu

Udruživanjem u klastere do veće konkurentnosti

Sudionici radionice Sudionici radionice Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru je održana dvodnevna radionica EU strategija za Dunavsku regiju kojoj je tema bila umrežavanje i razvoj klastera. Drugoga, odnosno završnog dana radionice  „Umrežavanje klastera i razvojne mogućnosti u Dunavskoj regiji“ iznijeti su brojni primjeri dobre prakse regionalnog i transnacionalnog umrežavanja u klastere.

Jedan od predavača na radionici bila je i Manda Butorac, predsjednica klastera proizvođača masivnog namještaja Masiva koja je istaknula kako je u klaster Masiv uključeno šest članica koje su se udružile kako bi zajedno izlazile na tržište i nabavljale robu po nižoj cijeni s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu. Rekla je kako su članice klastera u protekloj godini ostvarile ukupan prihod veći od 140 milijuna kuna, od toga preko 60 milijuna kuna ostvareno je većinom na tržištu EU, a upravo im je to udruživanje omogućilo izlazak na europsko tržište.

 

Organizatori radionice su Ministarstvo poduzetništva i obrta u koordinaciji s Ministarstvom gospodarstva i financija njemačke pokrajine Baden-Württemberg. Radionici je nazočio i zamjenik župana Željko Cirba.

Pročitano 1150 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić