Ispiši ovu stranicu

Učenici posjetili gradsku upravu

Učenici Osnovne škole Nikole Andrića Učenici Osnovne škole Nikole Andrića Foto: Valerija Lozančić

Učenici 2. A i 2. C razreda Osnovne škole Nikole Andrića iz Vukovara posjetili su danas gradsku upravu. U Gradskoj vijećnici dočekali su ih zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i  pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović koji su ih upoznali s radom i funkcioniranjem gradske uprave, gradonačelnika, njegovih zamjenika i suradnika.

Učenici su postavljali brojna pitanja na koja im je zamjenik gradonačelnika s veseljem odgovarao. Između ostalog, pitali su ga koje su njihove svakodnevne dužnosti, je li to težak posao, što čelnici grada rade kako bi se povećao broj zaposlenih, kada će se grad obnoviti, kada će se obnoviti njihova škola,  je li grad bio ljepši prije rata ili sada… Pavliček je izrazio zadovoljstvo dječjim pitanjima jer su postavljena upravo ona pitanja koja muče većinu Vukovaraca. Dodao je kako se nada da će ovaj posjet ostati djeci u lijepom sjećanju. 

Zamjenik gradonačelnika svakom je učeniku poklonio CD Vukovarskih golubića, a oni su njemu uručili zahvalnice koje su sami izradili i potpisali. Nakon „ozbiljnog razgovora“, nastavljeno je druženje uz slatkiše.  

Posjet Gradu Vukovaru organiziran je u okviru obrađivanja nastavne teme „Upoznajmo svoj grad“.

Pročitano 1285 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić