Ispiši ovu stranicu

Grad izgradio još jedno dječje igralište

Dječje igralište na Mitnici Dječje igralište na Mitnici Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorio je na Mitnici novo dječje igralište za čiju je izgradnju i opremanje iz gradskog proračuna utrošeno 100.000 kuna. Dječje igralište smješteno je između Prosine ulice i Širokog puta, odnosno u blizini nogometnog igrališta HNK Mitnica.

– Želimo obnoviti što više igrališta u gradu i omogućiti najmlađima sigurne uvjete za igranje kako bi što više slobodnog vremena provodili na zraku, a ne ispred televizora, tableta i računala, rekao je gradonačelnik Penava.

 

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako je na području Mitnice 10 dječjih igrališta, a više od pola ih je u katastrofalnom stanju, neka čak nisu ni sigurna za djecu. Stoga je najavio kako će se u gradu tijekom godine izgraditi bar tri nova te rekonstruirati 7 postojećih igrališta.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo  i zaštitu okoliša Goran Martinović istaknuo je kako je u proračunu grada Vukovara za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih dječjih igrališta predviđeno 400.000 kuna.

Gradskim čelnicima na otvaranju dječjeg igrališta pridružili su  se i djelatnici PP Vukovar s načelnikom Mirom Bradićem te učenici trećih razreda Osnovne škole Mitnica koji su tako sudjelovali  u zajedničkoj kampanji koju provodi Vijeće za prevenciju Grada Vukovara pod sloganom „Čuvajmo naše“. 

Na području grada ima oko 4.000 djece i više od 50 dječjih igrališta.

Pročitano 1830 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić