Ispiši ovu stranicu

Grabar Kitarović dobila rezultate i podnijela ostavku na članstvo u HDZ-u

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar kitarović Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar kitarović Foto: HRV

Izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je u Vili Prekrižje predsjednika DIP-a Branka Hrvatina koji joj je uručio službene rezultate izbora.

Nakon kratkog sastanka Hrvatin je dao izjavu novinarima. -Evo to je odluka, naša konačna, kojom potvrđujemo Vaš izbor za predsjednicu Republike, čestitam!, rekao je Hrvatin izabranoj predsjednici te joj uručio rezultate. Nakon sastanka s novinarima objasnio je da su izborni procesi uvijek završavali onako kako je dogovoreno s izabranim kandidatom. Podsjetio je da je rezultate uručio i bivšem predsjedniku Mesiću, a da je s predsjednikom Josipovićem dogovoreno da mu se rezultati uruče preko stožera. -Ovo je jedan važan izborni postupak, možda najvažniji za RH gledajući političku scenu i to treba obilježiti na dostojanstven način. Ovoga puta to se dogodilo na ovaj način i tu doista nema nikakve senzacije, odgovorio je Hrvatin na pitanje novinara zašto je došao osobno uručiti rezultate. 

Grabar Kitarović je predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku uputila pisma u kojima ih je izvijestila da podnosi ostavku na članstvo u HDZ-u. -Kao izabrana predsjednica RH, u skladu sa člankom 96. Ustava RH, izvješćujem vas da sam dana 10. veljače 2015. godine podnijela ostavku na članstvo u HDZ-u, stoji u pismu upućenom Leki. U pismu Karamarku Grabar Kitarović zahvaljuje njemu, vodstvu stranke i cjelokupnom članstvu na potpori i povjerenju koje su joj ukazali kandidiravši ju za predsjednicu Republike. U obnašanju te dužnosti, navodi Grabar Kitarović, "vodit ću se vrijednostima koje su nam svim zajedničke: domoljublje, zaštita nacionalnih interesa i borba za bolji život naših građana".

 

 

Pročitano 1217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić