Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Polaganjem vijenaca odana počast žrtvama

Izaslanstvo Vlade na Ovčari Izaslanstvo Vlade na Ovčari Foto: HRV

Po dolasku Kolone sjećanja na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata vijence su položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva. Svetu misu služio je apostolski nuncij u Hrvatskoj Alessandro D'Errico, a premijer i izaslanstvo Vlade poklonili su se žrtvama Ovčare.

Počast poginulima u obrani Vukovara 1991. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, te izaslanstva Hrvatskog sabora predvođena predsjednikom Josipom Lekom i Vlade na čelu s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Vijence su položila i svijeće upalila i izaslanstva Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ravnateljstva policije, 204. vukovarske brigade, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Vukovara, Dubrovnika, Sinja, Šibenika, Trogira i Zagreba, Vukovarsko-srijemske županije te ostalih hrvatskih županija.

Molitvu za ubijene i nestale branitelje i civile u obrani Vukovara molio je đakovački i osječki nadbiskup mons. Marin Srakić.

Na grobove 880 branitelja i civila do sada pokopanih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata sudionici obilježavanja Dana sjećanja položili su ruže.

Nakon polaganja vijenaca misu zadušnicu na vukovarskom groblju predvodio je  apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Alessandro D'Errico.

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem odalo je počast žrtvama Ovčare polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari.

Pročitano 2794 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Medij