Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se suđenje za zločin u Sotinu

Park u središtu Sotina Park u središtu Sotina Foto: Arhiva

Saslušanjem okrivljenog suradnika Tužiteljstva za ratne zločine Srbije Žarka Miloševića u petak će pred tročlanim vijećem Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu biti nastavljena glavna rasprava protiv petorice optuženih za ratne zločine u Sotinu koncem 1991. godine.

Suđenje za ubojstva 16 mještana tog vukovarskog prigradskog naselja započelo je u srijedu, a u prethodna su dva dana pod optužbom za ubojstva ili sudjelovanja u ubojstvima civila nesrpske nacionalnosti saslušana četvorica od pet optuženih.

Na optuženičkoj klupi su nekadašnji stanovnici Sotina - Žarko Milošević, Dragan Lončar i Mirko Opačić zvani Sentin, te zapovjednik tadašnje JNA Miodrag Milinković i pripadnik Teritorijalne obrane Dragan Mitrović iz Srbije.

Tijekom prva dva dana suđenja optuženi Mitrović, Lončar, Opačić i Milinković odbacili su navode optužnice i zanijekali sudioništvo u zločinima koji su im na teret stavljeni optužnicom Tužiteljstva za ratne zločine Srbije.

Treći dan glavne rasprave - po ocjenama promatrača iz nevladinih udruga u Beogradu - mogao bi donijeti mnogo više detalja o zločinima u kojima je u posljednja tri mjeseca 1991. stradalo ukupno 16 mještana Sotina.

Danas će, naime, pred tročlanim sudskim vijećem svoj iskaz i obranu iznijeti Žarko Milošević, čije se ime spominje u sve tri točke optužnice. Milošević je u procesu dobio status okrivljenog suradnika nakon što je s tužiteljstvom postigao nagodbu o priznanju za kaznu od devet godina zatvora, od maksimalnih 20 godina koliko predviđa kazneni zakonik.

Izvor:Hina

Pročitano 1530 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI