Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Završena Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić Foto: Arhiva

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit msgr. Đuro Hranić predvodio je u nedjelju navečer u Kapucinskoj crkvi u Osijeku ekumensko slavlje, čime je završena ovogodišnja Svjetska molitivena osmina za jedinstvo kršćana koja se pod motom "Dajte mi piti" održavala od 18. siječnja u svim osječkim kršćanskim crkvama.

Tradicija ekumenske molitve za jedinstvo kršćana u Osijeku je duga trideset godina i izuzetno je značajna kao izraz zajedničke želje svih kršćana da se bez obzira na različitosti nađu u iskrenoj molitvi Isusu kao zajedničkom spasitelju, mirotvorcu, da se nađu na biblijskim izvorima i zajedničkim tematskim sadržajima, poručio je nadbiskup i metropolit msgr. Đuro Hranić.

Istaknuo je kako je ovogodišnje ekumensko molitveno slavlje na temu "Dajte mi piti" došlo iz Brazila, zemlje koja proživljava vrijeme rastuće netolerancije, očitovane u otvorenom nasilju usmjerenom osobito prema manjinama i slabima. Netolerancija je sve veća i među kršćanskim skupinama i crkvama. Postoji određena religiozna konkurencija koja utječe na sve kršćanske konfesije, rekao ja nadbiskup Hranić.

Pročitano 1320 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI