Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Šota o mobingu prema djelatnicima Hitne medicine

Djelatnici Hitne medicine na terenu Djelatnici Hitne medicine na terenu Foto: Arhiva

Predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine, Danijel Šota održao je konferenciju za novinare u Vinkovcima, zbog kako je rekao izuzetno teške situacije u kojoj rade njihovi članovi.

Šota je govorio o mobingu ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije Mate Matića prema djelatnicima hitne medicinske pomoći naglasivši kako je mobing teško dokaziv i da se većina radnika boji javno iznijeti svoje mišljenje, ali da on kao predsjednik sindikata može. Stoga će od inspektorata resornog ministarstva, kao i odgovarajućih institucija Vukovarsko – srijemske županije zahtijevati da istraže sve njegove navode te tako zaustave možebitne posljedice po one s kojima rade, a to su pacijenti.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mate Matić, odbacio je sve ove optužbe naglasivši da u Zavodu za hitnu medicinu nema prema nikome nikakve vrste mobinga. Dodao je i kako ne zna ništa o razlozima ovakvih optužbi,da  može samo nagađati, ali da to ne želi. "Zavod je ozbiljna ustanova u kojoj postoje pravila i mi spašavamo ljudske živote. Površne i paušalne izjave ne želim komentirati.", rekao je Matić.    

Pročitano 2111 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI