Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Tovarnik: na saniranim divljim odlagalištima, sadi se lipa

Za ljepši izgled Tovarnika Za ljepši izgled Tovarnika Foto: J. Vrdoljak

Općinsko vijeće Tovarnika jednoglasno je podržalo inicijativu nezavisnog vijećnika Antuna Ivankovića za pokretanje projekta da se zemljište na periferiji Tovarnika gdje su sanirana divlja odlagališta, uredi i zasadi sa 500 sadnica lipe.

Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 120.000,00 kuna, dio financijskih sredstava za kupnju i sadnju lipa osiguran je u proračunu, a provedbi su se pridružili i donatori.

Sadnja se odvija na prostoru od skoro dva hektara saniranih divljih odlagališta otpada, koji će ovom akcijom biti pretvoren u parkove i time doprinijeti esteskom i ekološkom izgledu mjesta, ali i svjedočiti o ekološkoj osviještenosti naših građana.

Radove sadnje predvodi Antun Ivanković uz sudjelovanje mještana Tovarnika, te djelatnika komunalnog pogona Danijela Marjanovića.

Sadnja ovolikog broja sadnica lipe znatno će doprinijeti uređenju Tovarnika, a veliku korist imat će naši pčelari jer će pčele dobiti izdašnu pašu. Osim toga, u park općinskog dvorišta bit će posađeno 30-ak raznih sadnica ukrasnog drveća, čime će se popuniti i obnoviti postojeći park.

Pročitano 1573 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI