Ispiši ovu stranicu

Šoljić: "Nećemo zatvarati oči pred nepravdom"

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara izrazila je na konferenciji za novinare nezadovoljstvo imenovanjem Zorana Šanguta ravnateljem Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Prema riječima predsjednika Koordinacije Franje Šoljića time je ministar branitelja Predrag Matić pokazao da nema sluha za potrebe branitelja niti Vukovaraca jer, kako je rekao, ne nalaze niti jedan razlog za njegovo imenovanje obzirom da je riječ o umirovljenom branitelju koji je svoju egzistenciju riješio mirovinom, a član je i Nadzornog odbora HRT-a za što prima naknadu te živi u Zagrebu.

 

Također ističe kako su posao u centru dobili i Nenad Bučko, predsjednik vukovarskog HNS-a, iako je u vrijeme natječaja bio zaposlen u tvornici Borovo te osoba iz Osijeka unatoč tome što su imali kandidata iz Vukovara, a za mjesto održavanja traženo je jednogodišnje radno iskustvo te opet posao nije dobila osoba iz Vukovara. – Pitamo se je li Memorijalni centar zamišljen kao poligon za ostvarenje političkih ciljeva i zapošljavanja podobnih i poslušnih, nastavlja Šoljić.

Upozorili su i na situaciju u Borovu u kojem je, kako kaže Šoljić, u godinu dana broj radnika prepolovljen, od HEP-a je pozajmljeno preko 10 milijuna kuna uz kamatu od oko 7%,  a unatoč tome što je odobrena pred stečajna nagodba, planira se uzeti od HBOR-a kredit  preko 30 milijuna kuna.

- Takvim se pozajmicama ova tvrtka smišljeno gura u propast. Zašto to javnost ne zna i zašto ekonomski i gospodarski analitičari ne progovore o tome, pita se Šoljić, dodajući kako je Borovo u vlasništvu države pa gradska vlast nema pravo sudjelovati niti raspravljati o stanju u tvrtki. 

Šoljić zaključuje kako hrvatski branitelji neće zatvarati oči pred nepravdom jer su željeli stvoriti državu u kojoj bi se trebala poštivati ljudska prava, a svaki hrvatski državljanin trebao bi imati pravo na dostojanstven život.

Pročitano 2643 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić