Ispiši ovu stranicu

Borovo tema aktualnog sata

Održana sjednica Gradskoga vijeća Održana sjednica Gradskoga vijeća Foto: HRV

Aktualni sat 5. sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara počeo je pitanjima vijećnika vezanim uz situaciju u tvrtki Borovo. Prema informacijama dobivenim od radnika Borova svi bi uskoro trebali ići na minimalac.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zabrinutost za ovu tvrtku koja je, kako je rekao, od iznimne važnosti za naš grad te se pitao kako je moguće da se pojavi toliki dug nakon predstečajnog postupka i tko će snositi odgovornost . - Tvrtka je tražila pozajmice od HEP-a  iako je izašla iz postupka predstečajne nagodbe u okviru koje su joj otpisani silni dugovi , usvojen  plan i program restrukturiranja, odnosno oporavka, a nedugo nakon izlaska iz predstečajnog postupka uvidjelo se da tvrtka duguje Ministarstvu financija  9,5-10 milijuna kuna. Borovom upravljaju ljudi koji nisu iz Vukovara i treba ih pozvati na odgovornost za stanje u toj tvrtki, rekao je gradonačelnik te dodao kako bi gubitak Borova bio katastrofa za grad i šire područje. Zamjerio je ministru gospodarstva zbog toga što je davao izjave o Borovu na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara rekavši kako Borovo neće biti blokirano ili likvidirano, a u međuvremenu se nije dogodilo ništa pozitivno.  

- U posljednjoj smo godini mandata ove vlade, Borovo i gospodarstvo u Vukovaru funkcioniraju na jako loš način i sa zebnjom očekujemo završetak priče o Borovu, zaključuje Penava. 

Pročitano 2229 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić