Ispiši ovu stranicu

Otvorena Otočka razvojna agencija

Otok Otok Foto:Glas Slavonije

U Otoku je danas svečano otvorena Otočka razvojna agencija, osnovana s ciljem provođenja svih razvojnih projekata grada i jačanja lokalnoga razvoja, a imat će i važnu ulogu u razvoju civilnog društva kako bi se podigla kvaliteta života.

- Primarni cilj otvaranja agencije je privlačenje investicija i stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva što će dovesti do otvaranja  novih radnih mjesta na području grada Otoka, istaknula je ravnateljica  Otočke razvojne agencije Marija Čolaković.

Među prvim projektima razvojne agencije bit će izgradnja reciklažnog dvorišta i poduzetničkog inkubatora,  obnavljanje tradicijske kuće u Komletincima s etnografskom zbirkom u cilju očuvanja tradicijskih običaja, uređenje poučne staze Virovi i Lože te izgradnja znanstveno-istraživačkog centra u suradnji s javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VSŽ.

Agencija je smještena u zgradi gradske uprave, a uz ravnateljicu zapošljava još dvoje visokoobrazovanih djelatnika koji već imaju iskustva na izradi projekata.

Svečanosti otvorenja nazočila je i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić koja je održala predavanje „Značaj lokalnog razvoja u sveukupnom regionalnom razvoju Republike Hrvatske“.

Pročitano 1760 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić