Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Advent u Vinkovcima

Ilustracija Ilustracija forum.net

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu postavljenom na središnjem vinkovačkom gradskom Trgu bana Josipa Šokčevića, u Vinkovcima je jučer navečer počela manifestacija "Advent u Vinkovcima", u sklopu koje će se do 25. prosinca i blagdana Božića održati niz religijskih i kulturnih događaja.

Manifestacija "Advent u Vinkovcima" pokrenuta je prije nekoliko godina pod nazivom "Advent Slavonije i Srijema" s posebnim naglaskom na religijski program i duhovnu obnovu. Obilježje ovogodišnje manifestacije je što su se u organizaciju, pored Grada Vinkovaca, uključile brojne vinkovačke župe tako da će svake subote vjernici iz jedne ili dvije župe do središta grada u procesiji donijeti adventsko svjetlo, kojim će se na trgu upaliti svaka od četiriju adventskih svijeća.

Prva svijeća upaljena je u subotu navečer, a predvoditelji paljenja bili su vjernici vinkovačkih župa Blaženog Alojzija Stepinca i Sv. Ćirila i Metoda. Predvoditelji paljenja druge svijeće bit će vjernici Župe Srca Isusova, treće Župe sv. Vinka Palottija, a četvrte Župe Bezgrešnog Srca Marijina i članovi vinkovačkog Odreda izviđača. S upaljene sve četiri svijeće, na Badnjak će adventski vijenac na misu polnoćku u Župnu crkvu sv. Euzebija i Poliona unijeti članovi Udruge "Vinkovački šokački rodovi".

U organizaciju "Adventa u Vinkovcima" uključile su se i gradske ustanove u kulturi, koje će građane darivati prigodnim koncertima, glazbenim nastupima, kazališnim predstava i izložbama, a svoja vrata Vinkovčanima će svake subote u Adventu otvoriti i Gradski muzej te Galerija likovnih umjetnosti Slavka Kopača, čije će postave i izložbe posjetitelji moći razgledati uz slobodan ulaz. U Gradskom parku održavat će se pak Božićni sajam.

(hina)

Pročitano 3212 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI