Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Lionsi donirali Vukovaru 140 sadnica lipe

predstavnici Lions klubova pred početak akcije predstavnici Lions klubova pred početak akcije HRV

Lions klub Vukovar inicirao je u suradnji sa 49 Lions klubova u Hrvatskoj  akciju kojom su osigurali 50.000 kuna za nabavku 140 sadnica lipa.

Sadnice će se  zasaditi u suradnji s Gradom Vukovarom na novoizgrađenoj šetnici uz rijeku Vuku. Prema riječima Željka Đekića, predsjednika Lions kluba Vukovar, tako jedinstvena akcija Lionsa po brojnosti klubova sudionika do sada nije zabilježena od postojanja Lionsa u Republici Hrvatskoj. Akciji je ispred grada Vukovara nazočio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček koje je naglasio kako je ova donacija značajan doprinos  uređenju grada i poboljšanju kvalitete življenja naših sugrađana.

 

Pripremne radove na uređenju terena za sadnju sadnica lipa i nadzor izvode  djelatnici i stručnjaci gradske tvrtke „Komunalac“.U sadnji sadnica lipa sudjeluju predstavnici Lions i Leo klubova D-126 Croatia, predstavnici Grada Vukovara, učenici Gimnazije Vukovar i Srednje škole Nikola Tesla, predstavnici tvrtke Floring iz Osijeka i predstavnici Hrvatskog šumarskog fakulteta iz Zagreba.

U budućoj Aleji Lipa kako  će nositi naziv šetnica uz Vuku  raritet su i tri Gupčeve lipe, sadnice  koje je Vukovaru poklonio  Šumarski fakultet  iz Zagreba. Ove sadnice  vuku podrijetlo od Gupčeve lipe iz 1573. godine  iz Donje Stubice, ispod koje je  prema povijesnim zapisima Matija Gubec  okupljao seljake u borbi protiv nameta i poreza koje je provodio tadašnji vlastelin Franjo Tahi.

Pročitano 2548 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI