NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Lionsi donirali Vukovaru 140 sadnica lipe

predstavnici Lions klubova pred početak akcije predstavnici Lions klubova pred početak akcije HRV

Lions klub Vukovar inicirao je u suradnji sa 49 Lions klubova u Hrvatskoj  akciju kojom su osigurali 50.000 kuna za nabavku 140 sadnica lipa.

Sadnice će se  zasaditi u suradnji s Gradom Vukovarom na novoizgrađenoj šetnici uz rijeku Vuku. Prema riječima Željka Đekića, predsjednika Lions kluba Vukovar, tako jedinstvena akcija Lionsa po brojnosti klubova sudionika do sada nije zabilježena od postojanja Lionsa u Republici Hrvatskoj. Akciji je ispred grada Vukovara nazočio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček koje je naglasio kako je ova donacija značajan doprinos  uređenju grada i poboljšanju kvalitete življenja naših sugrađana.

 

Pripremne radove na uređenju terena za sadnju sadnica lipa i nadzor izvode  djelatnici i stručnjaci gradske tvrtke „Komunalac“.U sadnji sadnica lipa sudjeluju predstavnici Lions i Leo klubova D-126 Croatia, predstavnici Grada Vukovara, učenici Gimnazije Vukovar i Srednje škole Nikola Tesla, predstavnici tvrtke Floring iz Osijeka i predstavnici Hrvatskog šumarskog fakulteta iz Zagreba.

U budućoj Aleji Lipa kako  će nositi naziv šetnica uz Vuku  raritet su i tri Gupčeve lipe, sadnice  koje je Vukovaru poklonio  Šumarski fakultet  iz Zagreba. Ove sadnice  vuku podrijetlo od Gupčeve lipe iz 1573. godine  iz Donje Stubice, ispod koje je  prema povijesnim zapisima Matija Gubec  okupljao seljake u borbi protiv nameta i poreza koje je provodio tadašnji vlastelin Franjo Tahi.

Pročitano 1924 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija