Ispiši ovu stranicu

Kompenzacija žrtvama trgovanja ljudima

Sastanak u Vukovaru Sastanak u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

U Palači Srijem u Vukovaru Udruga Partnerstvo za društveni razvoj održala je sastanak s Udrugom žena Vukovar i predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije  vezan uz projekt borbe protiv trgovanja ljudima Balkans ACT (Against Crime of Trafficking) Now! 

Projekt se provodi već dvije godine u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, a pristupa problematici potencijalnih i stvarnih žrtava trgovine ljudima s ciljem  da se  ona spriječi te da se žrtve zaštite kao i da imaju pravo na naknadu štete.

Prema riječima predsjednika Udruge Partnerstvo za društveni razvoj Munira Podumljaka  ideja projekta je da se na trgovanje ljudima ne gleda isključivo kroz prizmu organiziranog kriminala, već kroz zaštitu ljudskih prava.

Zvonimir Vuković, policijski službenik za obradu organiziranog kriminaliteta ističe kako su na području PU vukovarsko-srijemske u protekle dvije godine zabilježena samo dva slučaja trgovanja ljudima.  Najčešći tipovi eksploatacije su seksualna i radna, a uz to i prisilni brak.

Projekt u vrijednosti 600.000 eura financira Europska unija, a nositelj projekta je organizacija ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima iz Beograda.

Pročitano 1673 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić