Ispiši ovu stranicu

Razvoj plovidbe na Dunavu

Na forumu je preko stotinu uzvanika iz cijele Europe Na forumu je preko stotinu uzvanika iz cijele Europe Foto: Valerija Lozančić

U Hotelu Lav u Vukovaru u tijeku je dvodnevni,  6. po redu, Forum Dunavske strategije na kojemu se razgovara o razvoju plovidbe i multimodalnosti transporta.

Forum su organizirale Lučka uprava Vukovar i Agencija za vodne putove, a teme su održavanje plovnih putova i projekti koji su usko vezani uz luke, pristaništa i razvoj infrastrukture na rijeci Dunav, doznajemo od Božane Matoš, ravnateljice Lučke uprave Vukovar.

-Na konferenciji sudjeluje preko 100 uzvanika iz svih podunavskih zemalja što pokazuje da je interes za projekte koji su vezani izravno uz Dunav jako velik i ovo je prilika da se tijekom dva dana ljudi međusobno povežu,  razmjene ideje za nove projekte i sklope nova partnerstva. To je i nama u Lučkoj upravi cilj jer zapravo sudjelujući na ovakvim konferencijama direktno stupamo u kontakt s našim kolegama iz drugih podunavskih zemalja, a znamo da svi imamo iste probleme i zajednički cilj, a to je razvoj plovidbe Dunavom te razvoj luka i pristaništa, ističe Matoš.

Pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Igor Butorac dodao je kako je država zainteresirana i za aktivno sudjelovanje u dijelu strategije koji se odnosi na turizam jer prepoznaje veliki potencijal Vukovara, posebice pri prihvatu kruzera i dolasku turista u grad i županiju.

Pročitano 1618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić