Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Grad otkazao sluglasnost za 2. Festival harmonike

Sportska dvorana u Borovo naselju Sportska dvorana u Borovo naselju Foto: Arhiva

Zbog novonastalih okolnosti, Grad Vukovar je otkazao suglasnost za održavanje 2. Festivala harmonike pod nazivom „Prva harmonika Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema" koji se trebao održati u sportskoj dvorani u Borovu naselju kao i ustupanje montažne pozornice.

Kako je objavljeno na službenim stanicama Grada Vukovara, „Čuvari srpskog identiteta i srpskih običaja iz Borova organizirali su navedeni festival za 26. listopada 2014. godine. Gradu Vukovaru obratili su se zamolbom za ustupanje sportske dvorane u Borovu naselju i montažne pozornice, što je u najboljoj namjeri i prihvaćeno smatrajući kako se i stvarno priprema kulturna manifestacija kojom se čuva identitet srpske nacionalne manjine i srpskih običaja.

„Ostali smo neugodno iznenađeni kada smo saznali da će jedan od sudionika festivala harmonike u organizaciji Čuvara srpskog identiteta i srpskih običaja biti Andrija Ojdanić – Era, koji je 22. studenoga 1991. godine sa paravojnim postrojbama slavio pad Vukovara, što je vidljivo na video snimci koja je dostupna na internet stranicama" – piše u obrazloženju Grada Vukovara organizatoru.

Pročitano 1577 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI