Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Počinje nova školska godina

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Natrag u školske klupe! Prvašića ima više nego lani

Za više od pola milijuna učenika među kojima je i više od 41 tisuće prvašića, danas počinje nova školska godina. Prvoga dana nove školske 2014./2015. godine u klupe će sjesti oko 330 tisuća osnovaca, od kojih je prema privremenim podatcima o broju upisanih gotovo 41 i pol tisuća prvašića, što je nešto više nego prošle školske godine kada je, prema podatcima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Hrvatskoj bilo 40.777 učenika prvih razreda osnovnih škola.

Škola počinje i za gotovo 45 tisuća učenika prvih razreda srednjih škola od kojih je, prema podatcima Uprave za odgoj i obrazovanje čak 35.329 učenika ili njih 78,73 posto, ostvarilo pravo upisa u prvi program na listi prioriteta.

Škola će danas početi i u svim mjestima Županjske posavine stradalim u svibanjskim poplavama. Osnovna škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji, simbol obnove Županjske posavine, obnovljena je nakon 38 dana,  zidovi su oličeni, stavljen je novi parket i vlaga se više ne osjeća iako je školska zgrada bila pod vodom gotovo dva metra. Prijevoz za djecu do škole bit će besplatan, a iz Ministarstva graditeljstva se doznaje kako su tražili točan popis ljudi i domova sa školskom djecom kako bi im prioritetno obnovili domove. U Županjskoj posavini obnavlja se 2500 kuća, a trenutno je u obnovi 881 kuća. Dovršetak kompletne obnove u ministarstvu planiraju do sljedećeg ljeta.  

Pročitano 1942 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI