Ispiši ovu stranicu

Suze radosnice u očima Vukovaraca

Vukovarci oduševljeni oslobađajućom presudom Vukovarci oduševljeni oslobađajućom presudom Valerija Lozančić

Brojni Vukovarci koji su izricanje presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču slušali putem video zida postavljenog kod Vodotornja, simbola patnje grada, nisu mogli zaustaviti suze i uzvike oduševljenja kada su čuli da su generali oslobođeni i da se vraćaju kući.

Kroz suze su svi redom zahvaljivali Bogu što je uslišio njihove molitve i  što je konačno pravda pobijedila pa  nevini ljudi izlaze iz zatvora.

Ondje je bio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji je ne skrivajući suze radosnice istaknuo kako su ponosni na naše generale. – Dogodilo se ono što smo svi željeli i očekivali, nisu krivi, oslobođeni su i pravda je zadovoljena, rekao je župan.

– Danas sam najsretniji čovjek na svijetu, neki su drugi trebali biti u Haagu, a ne naši generali, rekao je bivši logoraš srpskih koncentracijskih logora Martin Nedić.

- Presretan sam, hvala dragom Bogu da su oslobođeni. Žalosno je bilo da majka svoje najbolje sinove predaje u roblje, ali evo, uz Božju pomoć i to je riješeno. Neka ima je sa srećom, njima i njihovim obiteljima, rekao je Ivan Penava iz Vukovara.  

Skup potpore kod Vodotornja organizirala je Mladež HDZ-a Grada Vukovara.

Tih trenutaka u Vukovaru su zvonila crkvena zvona, automobili su trubili, a sreća se mogla vidjeti na licima prolaznika.

Pročitano 2678 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić