Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vodostaj Save ponovno raste

Ovako je izgledalo za za svibanjske poplave Ovako je izgledalo za za svibanjske poplave Foto: HRV

Kiša je na sreću prestala, ali rast vodostaj očekuje se još dan ili  dva

Prema najnovijim informacijama vodostaj  rijeke  Save  od  Crnca  nizvodno  je  u  porastu,  tako  da  se do  kraja današnjeg dana očekuje da  maksimalni vodostaj u Županji ne bi trebao prijeći 900 cm, čime sigurnost zaobalja na području Županjske posavine (Županja - Rajevo Selo - Račinovci), neće bitiugrožena. 

Zbog rasta vodostaja Save kod Županje proglašene su pripremne mjere obrane od poplave za to područje. Pripremne mjere se proglašavaju na vodostaju od 600 centimetara, a redovite kada Sava dosegne 880 centimetara. Kako zbog velikih količina oborina i kretanja Save na njenom gornjem toku Sava raste oko 10 centimetara na sat, očekuje se da će redovite mjere obrane od poplave biti proglašene danas tijekom dana zbog čega će u Vinkovcima i zasjedati Stožer za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije.

 

Direktor Vodno gospodarskog odjela za srednju i donju Savu, Milan Mateša kaže kako se stanje normalizira te da u Hrvatskim vodama spremno dočekuju mogući veći vodni val jer su prednasipi koji su napravljeni u Županjskoj posavini povezani u cjelinu.

Jutros vodostaj Save kod Županje iznosi 766.

Pročitano 2001 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI