Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Spora obnova privatnih građevina

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Načelnik Općine Gunja nezadovoljan obnovom obiteljskih kuća

U Gunji se nastavlja potpisivanje ugovora o rušenju poplavom teško oštećenih kuća, ali i danonoćna obnova objekata. Počinje obnova škole koje će biti spremna dočekati učenike u rujnu, a više tisuća hodočasnika pohodit će na Veliku Gospu i Svetište Gospe u Šumanovcima, rekao je za Radio Osijek načelnik Općine Gunja, Hrvoje Lucić.

 

U Gunji je do sada srušeno 40 kuća, a ovih se dana potpisuju ugovori za još 208 objekata, jer je za rušenje potrebno imati ugovor potpisan kod javnog bilježnika. Pristanak vlasnika nije problem, no doći do svakog mještanina malo je teže, jer su mnogi još uvijek izvan općine. Razina Save zbog kiša ponovno raste, no u Gunji ne očekuju nove probleme s poplavama. Kritično bi, misli Hrvoje Lucić, moglo ponovno biti na nasipu u Rajevom Selu koji je probijen u svibanjskim poplavama.

Škola bi trebala biti spremna za početak nove školske godine; bit će osiguran i besplatni prijevoz za sve osnovnoškolce izvan Gunje, no u Općini još ne znaju hoće li biti dovoljno učenika, jer bi se roditelji mogli odlučiti upisati učenike u škole u mjestima u kojima su privremeno smješteni.

A kako nam se približava blagdan Velike Gospe  u Svetištu Gospe u Šumanovcima u tijeku su pripreme za doček hodočasnika. Očekuje se da će ih ove godine biti između 6 i 7 tisuća. Šumanovačko marijansko svetište koje broji  635 godina od osnutka, drugo je po starosti u Đakovačko-Srijemskoj biskupiji

Pročitano 1763 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI