Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži suradnju gradske uprave

Konferencija Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Konferencija Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Foto: A. Lovric

Traže da ih sasluša Ustavni sud

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara službenim se putem obratio Ustavnom sudu RH kojem predlaže sazivanje i održavanje savjetodavne rasprave uz zamolbu da u predmetu odluke o referendumskom pitanju budu saslušani predstavnici stožera. –Svjesni smo da Ustavni sud to može, ali i ne mora učiniti-izjavio je na konferenciji za novinare pojašnjavajući ovaj prijedlog Vlado Iljkić, član stožera za pravna pitanja.

 

On tvrdi kako stožer ne želi vršiti nikakav pritisak na Ustavni sud već žele pojasniti da ako samo jedna članica Europske unije ima pitanje korištenja jezika i pisma nacionalnih manjina riješeno sa cenzusom manjim od 50 %, onda to pravo ima i Republika Hrvatska. Stožer je predložio Gradu Vukovaru da im se pridruži sa sličnim zahtjevom Ustavnom sudu jer se sve ovo događa upravo na teritoriju grada Vukovara.

Na početku konferencije za novinare predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara izrazili su svoju duboku žalost i ujedno i sućut obitelj Violete Antolić, braniteljice Vukovara u Domovinskom ratu koja je prije dva dana poginula u prometnoj nesreći. 

Pročitano 1876 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI