Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Započela obnova kuća u Đurićima i Strošincima

U Đurićima poplavljeno 80-tak kuća U Đurićima poplavljeno 80-tak kuća Foto: Arhiva

U Đurićima i Strošincima, u općinama Drenovci i Vrbanja, koje je u svibnju pogodila poplava, počela je obnova obiteljskih kuća, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, koje podsjeća kako će se obnova provoditi tako da će se najprije obnavljati sela iz kojih se voda najprije povukla, javlja Hina.

"S današnjim danom potpisano je 50-ak izjava od kojih se šest odnosi na građane koji žele da im država obnovi kuće, a ostali žele isplatu novca. Za jedan je objekt utvrđeno oštećenje četvrte kategorije i bit će izgrađena nova kuća", navodi to ministarstvo i dodaje kako je od šest kuća za koje su se građani očitovali da žele da im ih država obnovi tri u Đurićima i tri u Strošincima.

Ministarstvo napominje kako će se onim tempom kojim se budu potpisivale izjave i isplaćivati novac te otvarati gradilišta. Također podsjeća da se samo za kuće prve i druge kategorije oštećenja vlasnik može odlučiti da, umjesto organizirane obnove, osobno preuzme obvezu obnove uz isplatu fiksne novčane svote.

Za prvu kategoriju to je 40.000 kuna, a za drugu 70.000 kuna, koje se isplaćuju u dvije rate. Po riječima Jakše Šestića, načelnika općine Drenovci kojoj administrativno pripadaju Đurići, u tom je selu bilo poplavljeno 80-ak od 150 kuća.

Pročitano 1020 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI