Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vlada donijela odluku o namještanju poplavljenih kuća

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

U roku sedam dana nakon što im budu obnovljene kuće i stanovi stradali u poplavi, stanovnici Vukovarsko-srijemske županije trebali bi, temeljem današnje odluke Vlade, dobiti kompletan namještaj i bijelu tehniku nužne za normalan život, javlja Hina.

Vlada je takvu odluku donijela u okviru Programa obnove i saniranja katastrofe na području Vukovarsko–srijemske županije.

Odlukom se definiraju okviri opremanja te kompletan opis namještaja i opreme, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

Grčić je dodao kako je cijeli program financijski težak 30 milijuna kuna i procjenjuje se da bi to trebalo biti dovoljno za opremanje.

Utvrđen je i red prvenstva opremanja - najprije se opremaju kuće stradalima u poplavi koji su privremeno zbrinuti u turističkim objektima (hoteli, apartmanska naselja), zatim onima koji su privremeno zbrinuti u objektima organiziranog smještaja (prognanička naselja, ostali objekti kolektivnog smještaja), a slijede privremeno zbrinuti kod rodbine ili prijatelja, te ostali korisnici prava na potporu u opremanju kuća i stanova.

Pročitano 1921 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI