Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Prvi zaposlenici Memorijalnog centra u Vukovaru stupili u radni odnos

Ministar branitelja Predrag Matić Ministar branitelja Predrag Matić Foto: HRV

Realizacija projekta kasni zbog građevinskih radova

Kada je Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata osnovana tada je Ministarstvo branitelja od MORH-a preuzelo 11 djelatnika, a danas su potpisani prvi ugovori o zapošljavanju temeljem natječaja raspisanog u prvoj polovici ove godine. Ugovore je sa zaposlenicima Memorijalnog centra potpisao ministar Predrag Matić koji je tim povodom boravio u Vukovaru.

Početak rada Memorijalnog centra sa školarcima očekuje se u rujnu, ali kao pilot projekt dok se građevinski radovi ne završe. Potrebno je naime obnoviti i dograditi glavnu zgradu vojarne kako bi djeca koja posjete Vukovar mogla u toj zgradi prespavati za što se moraju osigurati određeni uvjeti.

Prema postojećim podacima godišnje u Republici Hrvatskoj ima između 44.000 i 50.000 osmaša koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti Vukovaru o trošku države za što je novac osiguran, naglasio je Matić. Potvrdio je i da će Alemka Mirković, privremena ravnateljica centra ostati raditi na funkciji savjetnice, dok će za ravnatelja centra do polovice srpnja biti raspisan novi natječaj. 

Pročitano 2443 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI