Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Primopredaja vlasti u Vukovaru za dva dana

Prva tiskovna konferencija novog vukovarskog gradonačelnika i njegovih suradnika Prva tiskovna konferencija novog vukovarskog gradonačelnika i njegovih suradnika Foto: A. Lovric

Odmah počinjemo raditi-poručili pobjednici prijevremenih lokalnih izbora u Vukovaru U organizaciji vukovarskog HDZ-a konferenciju za novinare održao je novi gradonačelnik Vukovara

Ivan Penava koji je zahvalio biračima na glasovima koje su mu povjerili te ponovio kako neće zaboraviti obećanja iz predizborne kampanje. –U radu gradske uprave očekuje transparentnost i poštenje, otvorenost prema investitorima i posebnu pozornost ćemo posvetiti privlačenju ulagača i otvaranju novih radnih mjesta-istaknuo je Penava.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna čestitao je Vukovarcima zbog savjesnog izlaska na birališta, zahvalio onima koji su im dali svoj glas, a one koji to nisu učinili pozvao da vjeruju novoj vlasti u Vukovaru. Pohvalio je suradnike iz stranke koji su vrijedno radili u kampanji, a govoreći o konstituiranju Gradskog vijeća rekao je kako ga očekuje uskoro i to iz prvog pokušaja. –Ja vjerujem da će se vijeće konstituirati na prvoj sjednici jer to od nas građani Vukovara očekuju i u tom smislu očekujem odgovornost prema građanima od svih stranaka koje egzistiraju u Gradskom vijeću-rekao je Barna.

Zamjenik gradonačelnika vukovara Marijan Pavliček je naglasio kako izborni rezultat govori da je Vukovarcima trebala promjena. –Vjerujem da ova ekipa koju su birači izabrali ih neće razočarati i već od srijede, znači od primopredaje vlasti krećemo s najavljenim mjerama-poručio je Pavliček.

Govoreći o dvojezičnosti u gradu heroju Penava je naglasio kako i na tom pitanju planira postići konsenzus svih sudionika vlasti na dobrobit svih građana, ali je naglasio kako to nije najvažnije pitanje koje sada treba rješavati. Penava je izrazio žaljenje zbog izjave premijera Milanovića o tome kako se glasovima za HDZ Vukovarci vraćaju u prošlost. -Žalostan sam, što da vam drugo kažem- odgovorio je na novinarsko pitanje o premijerovoj izjavi dodajući kako su Vukovarci ponosi na svoju prošlost, ali ne žive u njoj. –Mi ne želimo živjeti u prošlosti, ponosni smo na 20. Stoljeće u kojem je stvorena naša zemlja, a pri čemu je Vukovar dao nemjerljiv doprinos. Ja mislim da povijest trebamo ostaviti povjesničarima, a mi se trebamo okrenuti budućnosti- rekao je Penava dodajući da je Milanović svojom izjavom uvrijedio vukovarske birače.

Penava i njegovi suradnici su najavili vrlo skori početak rada i pomoć poduzetnicima koji će za otvaranje prvog obrta dobiti jednokratnu pomoć u iznosu 10.000 kuna, a očekuju ih i povoljniji uvjeti rada u Gospodarskoj zoni. Primopredaja vlasti najavljena je za srijedu, a Penava je rekao kako će rad zaposlenika gradske uprave ocjenjivati prema postignutim rezultatima. Roditelje osnovnoškolaca je pozvao da ne kupuju udžbenike za svoje školarce jer će to umjesto njih učiniti Grad čime će ostvariti i obećanje iz predizborne kampanje, a predstavnike stranaka u budućem sazivu vijeća je pozvao na suradnju.

Pročitano 2571 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI